top of page

Lenk in de winter

Of je wilt skiën of niet, in Lenk en het Simmental ben je aan het juiste adres! Naast bijna 200 pistenkilometers is er hier in de winter veel meer dan wintersport. Herontdek je liefde voor de winter. Geniet van de prachtige natuur van onze zonnige, brede vallei. Trakteer je zelf op een pauze in de bergen. 

Wintersporten

In het skigebied Adelboden-Lenk staan ​​alle deuren voor je open in de vijf deelgebieden Elsigen-Metsch, Tschentenalp, Engstligenalp, het hoofdgebied van Adelboden-Lenk en Betelberg.  Het topskigebied in het Berner Oberland is niet alleen een van de grootste van Zwitserland. Het maakt ook indruk met een maximaal aanbod op het gebied van panorama en variatie aan pistes. Omringd door de mooiste bergtoppen van het land wachten bijna 200 kilometer pistes en 63 gevarieerde faciliteiten op iedereen die van de winter houdt. Het mooiste: sneeuwplezier is in Adelboden-Lenk gegarandeerd. Dit wordt verzekerd doordat 60 procent van de hoofdpistes met sneeuw bedekt kan worden, die ook ideaal zijn voor carven en cruisen. Het is geen wonder dat de regio ook de locatie is voor de Audi FIS Ski World Cup. Voor de jeugd is er het Gran Masta Park. Een hotspot voor snowboarders en freestyle skiërs.

Image by Kipras Štreimikis
201819.jpg

Winterwandelen

Wie kent niet het heerlijke gevoel om op een koude winterdag op de comfortabele bank te kruipen en met een warme chocolademelk naar je favoriete film te kijken? Als je al eens actief op pad was, maakt het heerlijke gevoel plaats voor een onovertroffen aangename voldoening. Doe iets goeds voor jezelf en je gezondheid, verken de fantastische landschappen aan de Lenk! Haal diep adem, schakel uit, laad uw batterijen op Frisse berglucht, eindeloze stilte en het zachte knetteren van de sneeuw die onder uw schoenen zakt – tijdens een winterwandeling op de Lenk kunt u volop genieten van overweldigende panorama's beloven.

Sneeuwschoenwandelen

Het Simmental is een waar sneeuwschoenparadijs. Je bent amper een paar honderd meter verder of je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Alpenketen. Bewegwijzerde routes maken het starten heel eenvoudig. Zonder enige ervaring of gids kunt u deze routes gemakkelijk verkennen.Wil je liever onder begeleiding op pad? Dan kan Eric je, als wandelgids, begeleiden. 

415982_209032785856284_1093835338_o.jpg
bottom of page