top of page

Lenk in de zomer

In het uiterste dal van het Simmental, aan de voet van de Wildstrubel op 1.068 m boven zeeniveau ligt het dorp Lenk. In de zomer biedt Lenk mooie paswandelingen, opwindende bergtochten, bloeiende alpenweiden, ruisende watervallen en kristalheldere bergmeren. Een wandelparadijs voor gezinnen en natuurliefhebbers! 

Wandelen

De rugzak is gepakt en de wandelschoenen zijn vastgemaakt. De lucht wordt frisser en helderder en het doel zal spoedig bereikt worden. De beloning voor de inspanning van de klim is het adembenemende uitzicht op de Wildstrubel.  De bergketen bewaakt de vallei, vormt de afsluiting van het dal en markeert de grens met Wallis.  

2014-09 NdTvK 549.JPG
Image by ruedi häberli

Water

Het geluid wordt luider en luider. De spanning over hoe de indrukwekkende waterval er uit gaat zien neemt toe en je stappen worden waarschijnlijk sneller. De witheid van de spray dringt al door de bomen. In de laatste bocht omringen de fijnste waterdruppels je. Een aangename verkoeling in de zomer. Het water valt meer dan honderd meter over verschillende watervallen.. De planten rond de waterval zijn weelderig groen. De waterdruppels op de weide aan de voet van de waterval glinsteren. Kom de Iffigenfall en de Simmenfall bewonderen!

Voor kinderen

In de zomer is Lenk een paradijs voor kinderen. Er zijn verschillende avonturenpaden zoals de Murmelitrail en de Luchstrail. Daarnaast is er een Lenk een groot binnen- en buitenzwembad met speelweide en is er een klimhal.  Bereid je picknickmand voor met worstjes en hamburgers die je op de openbare Bratstellen kunt bereiden. Op 10 minuten rijden bevind zich een groot klimpark in Zweisimmen.

IMG_0575.jpg
bottom of page